Бетт Крозьєр / REUTERS

ВМС США усунуло з посади капітана авіаносця "Теодор Рузвельт", який поширив інформацію про спалах коронавірусу COVID-19 на борту.

В.о. голови ВМС США Томас Молді повідомив журналістам, що капітана Бетта Крозьєра замінить контр-адмірал Карло Сардьєлло, пише Голос Америки.

"Потрібна більш залучена і стійка ментальність в командній ієрархії", - заявив Молді й зауважив, що "втратив довіру" до капітана.

Відео дня

Команда вітала капітана голосними викликами, скандувала його ім’я, як свідчить відео поширене у соцмережі. Попри підтримку команди, дії Крозьєра будуть розслідувати ВМС США і йому може загрожувати покарання. Про це з посиланням на інформацію від в.о. Голови ВМС США Томаса Молді, повідомляє Reuters.

Читайте такожУ членів екіпажу нідерландського підводного човна виявлено коронавірус

Аналітик Center for American Progress Келлі Мегзамен назвала відсторонення "незаслуженим покаранням" і заявила, що капітана варто було б просунути по службі, пише "Голос Америки". "Лише за день до цього керівництво ВМС хвалило капітана за те, що він підняв ці питання. Тепер його відсторонили без поважної причини на тлі надуманих звинувачень у поширенні непотрібної паніки", - говорить Мегзамен.

Нагадаємо, раніше цього тижня капітан Крозьєр звернувся з листом до командування про необхідність захистити команду від COVID-19. "Ми не на війні і тому жоден моряк не повинен гинути без причини від пандемії", - йдеться в листі, копія якого потрапила до преси.

Близько 1000 службовців було евакуйовано з авіаносця на Гуам. Ще 2 700 буде евакуйовано найближчими днями.