Борис Джонсон / REUTERS

Прем'єр-міністр Великобританії Борис Джонсон поміщений на планове обстеження в лікарню.

Читайте такожУ Британії призначили "наступника" прем'єра - на випадок, якщо той захворіє на коронавірус

Про це повідомив представник Даунінг-стріт. 55-річний прем'єр був госпіталізований з триваючими симптомами коронавірусу, включаючи підвищену температуру. Як повідомляється, госпіталізація - запобіжний захід, розпочатий за порадою лікаря прем'єр-міністра, передає Бі-бі-сі.

Сара Джарвіс, лікар, письменниця і радіоведуча, розповіла, що Джонсону, швидше за все, зроблять рентген грудної клітки і сканування легень, особливо якщо у нього утруднене дихання. За її словами, йому також зроблять електрокардіограму, щоб перевірити роботу серця, а також аналізи на рівень кисню і лейкоцитів у крові. Лікарі, швидше за все, також перевірять роботу печінки і нирок, перш ніж виписати прем'єр-міністра з лікарні.

Президент США Дональд Трамп розпочав свою зустріч з пресою в Білому домі з побажань швидкого одужання британському прем'єру, якого він назвав своїм другом і сильною особистістю. "Всі американці моляться за нього. Він мій хороший друг, справжній джентльмен і великий лідер", - сказав Трамп.

Між тим, вагітна наречена Бориса Джонсона повідомила, що вже тиждень у ліжку з симптомами коронавірусу. Однак тесту їй досі не зробили.

Як повідомляв УНІАН, коронавірусна інфекція у британського прем'єра була діагностована 27 березня, після чого він самоізолювалося. Повідомлялося, що у нього легкі симптоми хвороби, він працював у своїй резиденції на Даунінг-стріт, 10 і проводив наради по відеозв'язку.

У четвер він ненадовго вийшов на вулицю, щоб разом зі всією країною аплодувати працівникам Національної служби охорони здоров'я.

У відеозверненні, розміщеному в "Твіттері" 3 квітня, Джонсон сказав: "Хоча я почуваю себе краще, і я вже провів тиждень в ізоляції, на жаль, у мене ще залишаються деякі важливі симптоми. У мене все ще є температура. У відповідності з політикою уряду мені необхідно залишатись в ізоляції до тих пір, поки не зникне цей симптом. Але ми постійно працюємо над нашою програмою, щоб перемогти цей вірус".