Ілюстрація / REUTERS

Ще в кінці листопада 2019 року американські розвідслужби попереджали, що в районі китайського Уханя поширюється інфекція, яка впливає на спосіб життя людей і роботу бізнесу, становлячи загрозу населенню.

Читайте такожУхань послаблює жорсткий карантин – мешканцям дозволили залишати місто (фоторепортаж)

Про це повідомила телекомпанія ABC News, передає Голос Америки. Посилаючись на чотири джерела, знайомих з секретними матеріалами, телекомпанія повідомила, що побоювання з приводу явища, яке тепер відоме як пандемія коронавірусу, були детально описані у листопадовій доповіді Національного центру медичної розвідки, який входить в структуру Розвідувального управління міністерства оборони США.

Відео дня

Звіт було складено на основі аналізу перехоплених дротяних і комп'ютерних повідомлень, а також супутникових знімків, повідомила телекомпанія.

«Аналітики дійшли висновку, що це може бути подія катастрофічного характеру», – заявило одне з джерел ABC News. За його словами, про це багато разів доповідалося Розвідувальному управлінню Пентагону, Об'єднаному комітету начальників штабів і Білому дому.

Міністр оборони Марк Еспер, який у неділю з'явився в програмі на каналі АВС, відповідаючи на питання про листопадове попередження, сказав: «Я не пам'ятаю. Але у нас є багато людей, які уважно стежать за цим».