Президент Франції Емманюель Макрон прибув у Бейрут / фото REUTERS

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що «найближчими днями» відбудеться міжнародна конференція для допомоги Лівану після вибухів у порту Бейрута.

Як повідомляє Радіо Свобода, про це він оголосив під час візиту до ліванської столиці.

Макрон наголосив, що кошти, які будуть зібрані під час конференції, спрямовуватимуться «безпосередньо людям, допомоговим організаціям та командам, які потребують її на місцях».

Відео дня

Раніше під час візиту він сказав, що без антикорупційних реформ ситуація в Лівані лише погіршуватиметься, і країна «продовжить тонути».

Читайте також10% потужності удару по Хіросімі: вчені розрахували силу вибуху в Бейруті (відео)

Як повідомляв УНІАН, увечері 4 серпня в порту Бейрута стався потужний вибух, сила якого була еквівалентна землетрусу магнітудою 3,5.

Прем'єр-міністр Лівану Хасан Діаб заявив, що причиною вибуху стало неналежне зберігання селітри, яка могла лежати на складі близько 6 років.

За останніми офіційними даними МОЗ Лівану станом на вечір 5 серпня, внаслідок вибуху селітри в порту Бейрута загинули більш ніж 135 осіб, кількість постраждалих сягає 5 тисяч. Десятки людей зникли безвісти, до 300 тис. осіб залишилися без домівок.

За даними МЗС України, станом на 9:00 сьогодні, 6 серпня, українців серед загиблих та постраждалих осіб немає, деякі громадяни України зазнали внаслідок вибуху порізів і забоїв.