Протести в Мінську / фото REUTERS

Влада Білорусі може піти на введення режиму надзвичайного стану через масштабні мітинги, які тривають у країні після президентських виборів.

Про це повідомляє видання "Наша Ніва" в Telegram.

"Масштаби протестів 9-10 серпня були такі, що не виключено, що 11 серпня в країні може бути введено надзвичайний стан", - сказано в повідомленні.

Відео дня

Інший Telegram-канал - Nexta - повідомляє, що цього тижня президент країни Олександр Лукашенко може втекти з Білорусі. "Настільки злим білоруський народ ще не був", - пише автор.

Читайте такожПротести, барикади й кров у центрі Мінська: як Білорусь відреагувала на результати виборів (наживо)

Протести в Білорусі: що відбувається

  • 9 серпня в Білорусі пройшли президентські вибори .
  • У ЦВК оприлюднили попередні результати виборів. Так, за чинного президента Олександра Лукашенка проголосували 80,23% виборців, за Світлану Тихановську - 9,9%, за Анну Канопацьку - 1,68%, за Сергія Черечня - 1,13%, за Андрія Дмитрієва - 1,04%, проти всіх - 6,02%.
  • 9 серпня ввечері тисячі жителів Білорусі вийшли на стихійні акції протесту, сталися зіткнення з силовиками. У Мінську співробітники правоохоронних органів стріляли в протестуючих гумовими кулями.
  • За даними правозахисників, затримано близько 300 осіб, в лікарнях перебувають десятки поранених.
  • У понеділок увечері 10 серпня протести поновилися. Силовики в Мінську відкрили вогонь по протестуючих. У МВС Білорусі підтвердили загибель одного з демонстрантів .