Білорусь новини - дітям дали кийки та вчили розганяти протести: фото / t.me/belsat

В одній з міських гімназій Білорусі школярів навчали розганяти протести.

Фото з’явилися на Telegram-каналі опозиційного Белсат.

Читайте такожУ Білорусі помер чоловік, який підпалив себе на знак протесту під будівлею міліції

Відео дня

На дітей надягнули іграшковий бронежилет та шолом, а в руки дали кийки.

Крім того, силовики демонстрували учням справжню зброю, розклавши її на столі на футбольному полі.

Школярів поділили на групи: одна з них, як про це свідчать фото, грала у протестувальників, інша – вдавала затримання.

Вибори й протести в Білорусі: хронологія

  • 9 серпня в Білорусі відбулися президентські вибори. За офіційними даними ЦВК, за чинного президента Олександра Лукашенка проголосували 80,1% виборців, за його головного опонента Світлану Тихановську - 10,1%.
  • Тисячі жителів Білорусі, не згодних з результатами виборів, вийшли на акції протесту, відбулися зіткнення з силовиками. У перші дні протестів були затримані тисячі людей, пізніше багатьом з них призначили адмінарешт.
  • Лукашенко неодноразово заявляв, що ситуацію в Білорусі розхитують ззовні, і домовився з президентом РФ Володимиром Путіним спільно реагувати "у разі загострення ситуації в частині зовнішніх загроз". 27 серпня Путін допустив використання російських силовиків для придушення протестів у Білорусі.
  • В Євросоюзі заявили про невизнання результатів виборів і досягли угоди застосувати санкції проти білоруських чиновників у відповідь на фальсифікацію результатів голосування і застосування насильства проти протестувальників.
  • 15 Вересня Верховна Рада України прийняла заяву щодо подій у Білорусі. Нардепи назвали вибори нечесними, засудили репресії і підтримали введення Євросоюзом санкцій проти білоруських чиновників.