Трамп і Байден провели дебати \ фото REUTERS

Президент США Дональд Трамп під час передвиборчих дебатів нагадав, що Росія забрала український півострів Крим, коли Джо Байден був на посаді віце-президента.

Читайте такожДебати у США: Трамп і Байден обмінялися звинуваченнями в отриманні грошей від Путіна й згадали про УкраїнуТрамп сказав, що при ньому Україні почали поставляти зброю, тоді як адміністрація Барака Обами "продавала їй подушки".

Відео дня

"Саме при ньому Росія забрала собі частину України", - сказав Трамп. 

“Ніхто не був жорсткішим до Росії, ніж я. В плані санкцій, у плані всього, що я зробив з НАТО. Коли Байден продавав Україні подушки і покривала, я продав протитанкові ракети. Протягом президентства Обами Росія забрала велику частину, яка мала б бути Україною. Ви віддали це їм. Але ви отримували багато грошей від Росії”, - звинуватив Трамп свого опонента, передає Голос Америки.

У свою чергу Байден не погодився з доводами опонента. У відповідь він припустив, що Дональд Трамп не обговорював з Росією неприпустимість втручання в американські вибори.

Дебати Трампа і Байдена

На дебатах обидва кандидати заявили, що Росія хоче їхньої поразки на виборах. Трамп звинуватив Байдена в отриманні $3,5 млн від Росії через президента Володимира Путіна. Демократ це заперечував і звинуватив у відповідь Трампа в отриманні фінансування від Росії.

Вибори в США пройдуть 3 листопада. На них обиратимуть президента, віце-президента, Палату представників, третину Сенату, губернаторів 13 штатів і територій.