Діджеїв Владислава Соколовського і Кирила Галанова судитимуть у Мінську / Фото TUT.BY

Двох білоруських діджеїв Владислава Соколовського і Кирила Галанова, які увімкнули на провладному святі пісню Віктора Цоя "Перемен!", судитимуть за дрібне хуліганство та непокору посадовій особі під час виконання нею службових обов'язків.

На місці проведення заходу був запланований мітинг опонентки Лукашенка Світлани Тихановської, але його заборонили, повідомили у DW.

Читайте такожКерівника штабу суперниці Лукашенка затримували для "роз’яснювальної розмови"

Відео дня

Пісня зірвала виступ запрошеного організаторами свята баяніста. «Перемен» увімкнули двоє співробітників Палацу дітей та молоді, які керували пультом. Люди підтримали хлопців криками «Молодці!» та аплодисментами.

Діджеї повідомили журналістам, що свідомо поставили цю пісню, бо бажають змін і готові до того, що залишаться без роботи.

Юнаків затримали і доправили до центру ізоляції правопорушників.

Як повідомляв раніше УНІАН, після витівки до діджеїв підійшли співробітники адміністрації району й попередили, що ті зривають свято. Після чого музична програма перервалась. Учасники зібрання періодично скандували: «Жыве Беларусь!», «Перемен!», «Свєта!», «Випускай!», «Йди геть!». Водночас до кінотеатру, де проходило свято, під’їхали силовики, які затримали чоловіків. 

Пізніше очевидиця подій розповіла, що бачила хлопців після затримання – обидва були побиті. 

Вибори президента Білорусі заплановані на 9 серпня. Передвиборча кампанія ознаменувалась затриманнями опозиційно налаштованих активістів і політиків. З 4 по 8 серпня проходить дострокове голосування, в якому вже взяли участь понад 22% виборців.

Довідка: пісня Віктора Цоя "Перемен!" була дуже популярною за часів розпаду СРСР. Автор написав її у 1989 році й одразу ж стала хітом.