Ілюстрація REUTERS

З понеділка, 10 серпня, в деяких округах Парижа громадян зобов'яжуть носити медичні маски на вулиці.

Читайте такожNewsweek: У США смерті від COVID-19 перевищать бойові втрати країни у Другій Світовій війні

Про це повідомляє РБК з посиланням на паризьке управління поліції.

Відео дня

"Нові заходи з боротьби з епідемією коронавірусу у французькій столиці наберуть чинності з 8:00 понеділка і торкнуться всіх людей старше 11 років. Носити маску потрібно буде в районах з високою відвідуваністю і найбільш інтенсивним рухом транспорту. У поліції повідомили, що маски потрібно буде обов'язково носити на набережній Сени, каналу Сан-Мартен, а також на ринках просто неба ", - йдеться в повідомленні.

Крім того, обов'язковий масковий режим на вулиці вводиться в чотирьох департаментах навколо Парижа: Сен-Сен-Дені, О-де-Сен, Валь-де-Марн і Валь-д'Уаз.

У повідомленні поліції Парижа зазначається, що коронавірус знову став активно циркулювати серед населення столичного регіону - щодня фіксується близько 400 нових хворих. Особливо висока захворюваність реєструється серед молодих людей 20-30 років.

Раніше 8 серпня Figaro повідомляла, що обов'язковий масковий режим на вулицях був введений в 1,4 тисячі французьких муніципалітетах, в тому числі в містах Нансі, Марсель, Аяччо, Ренн, Ніцца, Страсбург, Канни та інших.

За інформацією французького Міністерства охорони здоров'я, до 8 серпня в країні виявлено майже 198 тисяч тих, що заразилися коронавірусом. Від COVID-19 померли понад 30 тисяч осіб.