Александр Віндман / REUTERS

Колишній співробітник Ради національної безпеки США та один із ключових свідків у справі імпічменту Дональда Трампа підполковник Александр Віндман йде у відставку.

Про це повідомляє The Washington Post із посиланням на заяву адвоката Віндмана Девіда Прессмана.

"За допомогою кампанії знущань, залякування і помсти президент США спробував змусити Віндмана зробити вибір між дотриманням закону або задоволенням президента. Між виконанням присяги або захистом своєї кар’єри. Між захистом своєї промоції або просуванням своїх солдатів. Патріотизм Віндмана коштував йому кар'єри", - сказав Прессман.

Відео дня

У своєму Twitter Віндман написав, що йде з організації, яку "любить". "Я офіційно подав заяву про відставку зі Сухопутних військ США. Моя родина та я сповнені ентузіазму щодо майбутнього", - написав він.

Читайте такожТрамп пояснив, чому звільнив експерта по Україні в Раді нацбезпеки

Як повідомляв УНІАН, у лютому радника із національної безпеки підполковника Александра Віндмана, який свідчив у розслідуванні імпічменту президента Дональда Трампа, звільнили з Білого дому.

Віндман був присутній під час розмови Трампа з українським президентом Володимиром Зеленським, яка відбулась 25 липня та поклала початок так званому "українському скандалу" в США.

Під час свідчень у Конгресі 19 листопада він розповів, що впевнений, що Трамп використовував військову допомогу, яку США повинні були надати Україні, як інструмент тиску. На думку підполковника, Трамп нібито прагнув підкупити Зеленського, щоб він знайшов компрометуючу інформацію на сина ймовірного конкурента Трампа на майбутніх президентських виборах Джо Байдена - Хантера.

Також він заявив, що йому пропонували посаду міністра оборони України.