REUTERS

Прем'єр-міністр Японії Сіндзо Абе оголосив про кінець надзвичайного стану, який був запроваджений через пандемію коронавірусу. Всього в країні було зафіксовано 851 смерть від COVID-19. 

А карантин в Японії так і не запровадили. Про це пише Newsweek.

"Я вирішив скасувати надзвичайний стан в країні. Через півтора місяці ми майже повністю взяли ситуацією з інфекцією під контроль", - сказав Абе під час прес-конференції сьогодні.

Відео дня

Він також зауважив, що скасування надзвичайного стану не означає, що нового коронавірусу більше немає в Японії.

Читайте такожВ Японії схвалили перші ліки проти COVID-19

"Наша битва проти вірусу продовжиться", - додав він, закликавши японців продовжувати дотримуватися рекомендацій щодо соціального дистанціювання.

Станом на понеділок далекосхідна країна повідомила про 16628 випадків зараження коронавірусом. З них 13612 - вже одужали, а 851 - помер. Місто Токіо, де живе 14 мільйонів людей, найбільше постраждало від пандемії. Тут заразилися 5100 мешканців. Сьогодні місто повідомило лише про 8 нових випадків.

Newsweek пише, що Японія не запроваджувала жорсткий карантин, як в Китаї, США і багатьох країнах Європи. Однак, Токіо заборонив в'їзд для іноземців, які відвідували заражені країни, а також закликав своїх громадян дотримуватися соціального дистанціювання. Ресторани і крамниці попросили зачинятися раніше, ніж зазвичай. Караоке-бари, спортзали і концертні майданчики були тимчасово зачинені взагалі. І у найближчі тижні вони не будуть працювати. Чиновники у сфері охорони здоров'я закликали населення носити маски в громадянських місцях і по можливості працювати з дому.

Читайте такожІталійці після кількамісячного карантину масово ринули на вулиці (фото, відео)

Уряд Японії також попросив громадян пристосуватися до нового вимушеного способу життя. Людям не рекомендували без нагальної потреби їздити в інші регіони країни. Наразі лишається не відомим, чому в Японії відносно низький рівень зараження й смертності від COVID-19. Абе зіштовхнувся з критикою за те, що він мало зробив для стримування поширення вірусу й не запровадив карантин, як в інших країнах.

"Але якщо подивитися на цифри, можна сказати, що Японія досягла успіху. Але навіть експерти не можуть сказати, в чому причина", - сказав професор Університету Васеда Мікіхіто Танака.