Акція протесту в Лондоні / фото twitter.com/MetPoliceEvents

У центрі Лондона відбулися зіткнення поліції та учасників акції проти обмежень, введених через пандемію коронавірусу.

Про це повідомляє BBC News.

Протестувальники зібралися на Трафальгарській площі. Поліція заявила, що тисячі учасників акції не дотримуються правил, у тому числі соціальної дистанції, і попросили їх розійтися.

Для розгону протестувальників поліція використовувала кийки. У відповідь у правоохоронців кидали пляшки. За інформацією влади, в результаті постраждали дев'ять поліцейських, були затримані 16 осіб.

Коронавірус у світі: що відомо станом на 26 вересня

  • Понад 32,5 мільйона людей у світі інфікувалися COVID-19. При цьому понад 22, 5  млн хворим вдалось одужати. Кількість померлих у світі наближається до позначки у мільйон – зараз їх понад 988 тисяч.
  • Україна у регіональному переліку займає 25-те місце: між Ізраїлем та Канадою. Минулої доби у країні виявили 3 тис. 833 випадки коронавірусу, 76 хворих померли і 1 тис. 740 одужали. Всього з початку пандемії в Україні виявлено 195 тис. 504 інфікованих коронавірусом, померли 3 тис. 903, одужали - 86 тис. 873 осіб. Кількість активних хворих станом на ранок 26 вересня - 104 тис. 728 особа.
  • Китай схвалив клінічні випробування на людях вакцини проти коронавірусу, яка була вироблена з використанням клітин комах.
  • Країни Євросоюзу, Велика Британія, а також країни-партнери ЄС погодили план вакцинації від COVID-19. Згідно з ним, на першому етапі щеплення повинні отримати 40% їхнього населення. І такі наміри відрізняються від планів, які склали в ВООЗ.
  • Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) включила до переліку допущених до клінічних випробувань розроблювану в Казахстані вакцину від коронавірусу COVID-19. Всього списку 33 вакцини з 19 країн світу.
  • Потенційної вакцини проти коронавірусу вистачить на 5-10 років, пише Reuters.