Трамп закликав притягти Китай до відповіді за поширення коронавірусу \ фото REUTERS

Президент США Дональд Трамп у своєму виступі на загальнополітичних дебатах 75-ї сесії Генасамблеї ООН закликав притягнути Китай до відповідальності за пандемію коронавірусу.

Читайте такожТрамп пригрозив повністю припинити відносини з КитаємПрезидент США вважає, що Китай дозволив заражати весь світ, не обмеживши польоти з країни.

Відео дня

«Ми повинні притягти до відповідальності країну, яка випустила цю чуму (коронавірус.- ред.) у світ,- Китай! Уряд Китаю і ВООЗ - яка підконтрольна Китаю - помилково заявили, що відсутні докази передачі вірусу від людини до людини... У перші дні вірусу Китай зупинив поїздки всередині країни, дозволяючи при цьому літакам залишати Китай і заражати світ... ООН повинна притягнути Китай до відповідальності за його дії", - сказав Трамп, передає kommersant.

Коронавірус у світі: 

Поширення коронавірусу почалося в кінці 2019 року. Його спалах був зафіксований на рибному ринку в китайському місті Ухань. З тих пір хвороба стрімко поширилася по всьому світу.

Президент США не раз заявляв, що відповідальність за поширення коронавірусу лежить на Китаї, який не попередив світ про небезпечну хворобу.

На сьогоднішній день у світі від коронавірусу померли 963 693 осіб, одужали 21 394 593 осіб. Всього підтверджено 31 245 797 випадків захворювання.