Мер Берліна впевнений, що таке рішення схвалить Ангела Меркель / фото REUTERS

16 федеральних земель Німеччини планують дозволити збори до 10 осіб на Різдво і Новий рік, пропонуючи деяке ослаблення обмежень коронавірусу, щоб дозволити сім'ям і друзям святкувати разом.

Читайте такожВкрадене Різдво: у Європі створюють святкову атмосферу попри перспективи локдауну на свята (фоторепортаж, відео)Про це пише Reuters.

Глави федеральних земель повинні обговорити свої плани з канцлером Ангелою Меркель в середу.

Відео дня

Мер Берліна Міхаель Мюллер впевнений, що заходи, узгоджені лідерами пізно ввечері в понеділок, будуть прийняті.

Прем'єри двох штатів також заявили, що існують домовленості про продовження карантину до 20 грудня, щоб уповільнити поширення пандемії COVID-19 і зробити можливими сімейні зустрічі на Різдво.

"Різдво та інші свята в кінці року повинні бути можливі як святкування з сім'єю і друзями навіть в цей незвичайний рік, хоча і в меншому масштабі", - йдеться в проекті.

Коронавірус в Німеччині: що варто знати

  • Інститут Роберта Коха (RKI) повідомив у вівторок, що щоденна кількість підтверджених випадків коронавірусу в Німеччині зросла на 13 554 за останні 24 години до 942 687. Загальна кількість загиблих склала 14 361 осіб.
  • Канцлер Німеччини Ангела Меркель на засіданні Президії Християнсько-демократичного союзу (ХДС) заявила, що карантинні заходи в країні можуть посилити.
  • В Німеччині за час пандемії коронавірусу стало більше мільйонерів. За даними фінустанови, з січня по червень поточного року кількість жителів країни зі статком більше одного мільйона доларів зросла на 58 тисяч.