Біньямін Нетаньяху / REUTERS

В Ізраїлі склалася екстрена ситуація у зв'язку з повторним спалахом коронавірусу.

Про це заявив прем'єр-міністр країни Біньямін Нетаньяху на засіданні уряду, передає РБК з посиланням на агентство Cursorinfo.

"Ми в центрі поновленої атаки коронавірусу, яка збільшується і розповсюджується по всьому світу. Ми знаходимося в екстреній ситуації", - повідомив Нетаньяху.

Відео дня

За його словами, через другу хвилю захворювання в країні повинні бути введені додаткові обмежувальні заходи. В іншому випадку система охорони здоров'я країни не витримає.

На думку консультанта прем'єр-міністра з питань епідемії коронавірусної інфекції професора Елі Вахсмана, у найближчі три тижні ситуація з COVID-19 в Ізраїлі продовжить погіршуватися.

Читайте такожВчені закликали ВООЗ переглянути рекомендації щодо профілактики COVID-19

Вахсман вважає, що щоденний приріст нових хворих складе від 300 до 1,2 тис. осіб. На його думку, уряд має ввести заборону на масові зібрання понад 20 осіб і передати керівництво по боротьбі з епідемією Міністерству оборони.

За даними університету Джона Хопкінса, в Ізраїлі до 5 липня було зареєстровано 29 366 підтверджених випадків COVID-19. 330 осіб померли.

Як повідомляв УНІАН, станом на ранок 5 липня в світі зафіксовано 11 267 309 випадків коронавірусної інфекції – на 192 тисячі більше, ніж добою раніше. Жертвами пандемії у всьому світі стали 530 754 людини (+5633 за добу).