Ілюстрація / REUTERS

У США до початку грудня кількість жертв коронавірусу перевищить 295 тисяч. Такий прогноз зробили в Інституті медичних показників й оцінок (IHME) при Університеті Вашингтона.

Таким чином, від COVID-19 помре більше американців, ніж в боях під час Другої світової війни. Адже тоді Америка втратила приблизно 291,6 тисяч солдатів, про що свідчать дані Департаменту у справах ветеранів США. 

Про це пише Newsweek, додаючи, що прогнозована кількість смертей від коронавірусу майже вдвічі перевищує нинішні втрати. На сьогодні жертвами нової хвороби стали 160,1 тисяч американців, згідно з останнім звітом Університету Джона Хопкінса.

Відео дня

Читайте такожThe Guardian: У Європі друга хвиля COVID-19, але лікарі ще не отямились від першої

Вчені IHME уточнили, що 295 тисяч американців помре від COVID-19 за умови, якщо соціальне дистанціювання й інші карантинні обмеження будуть відновлюватися на шість тижнів кожного разу, коли кількість смертей досягне рівня 8% на мільйон громадян. Але ця цифра зросте до 391,7 тисяч людей, якщо обмеження будуть ослаблені й не запроваджені знову. Таким чином, без жодних заходів карантину кількість жертв зросте на 33%.

Однак, в інституті зауважили: якщо "рівень використання масок у публічних місцях буде становити 95%" у всіх частинах країни, а обмеження будуть запроваджені, кількість смертей у США станом на перше грудня буде становити 228,3 тисячі.

Newsweek нагадує, що у світі більше 19 мільйонів людей заразилися коронавірусом з дня першого спалаху в місті Ухань, Китай. При цьому, більше 4,8 мільйонів людей у США і 11,4 мільйонів по всьому світі одужали, а 715 тисяч - померли.