Дональд Трамп вважає проблему Карабаху "легкою" / REUTERS

США сприятимуть вирішенню конфлікту між Вірменією та Азербайджаном через Нагірний Карабах. Про це заявив президент США Дональд Трамп, виступаючи на мітингу в штаті Нью-Гемпшир, трансляція велася в його YouTube-каналі.

https://www.youtube.com/watch?v=bPiofmZGb8o

"Я називаю це "легкий випадок". Ми розберемося з цим. Ідіть і скажіть це Своєму народу... Це легко, якщо знаєш, що робиш», - заявив Трамп.

Він також розповів, що Вашингтон вже займається вирішенням конфлікту між Вірменією та Азербайджаном.

Відео дня

Конфлікт у Нагірному Карабасі

Читайте такожПрезидент Азербайджану відповів про референдум в КарабасіЧергова ескалація конфлікту між Вірменією та Азербайджаном почалася вранці 27 вересня. Сторони звинуватили одна одну в обстрілі прикордонних населених пунктів і провокаціях. За даними влади Азербайджану, в ході успішного наступу взято під контроль кілька сіл Нагірного Карабаху, але у Вірменії цю інформацію заперечували.

Обидві сторони заявляють, що завдали противнику страшних втрат, які налічують сотні вбитих і десятки знищених одиниць бойової техніки. Всі спроби досягти припинення вогню зазнають невдачі.

17 жовтня Вірменія і Азербайджан домовилися про встановлення в районі Нагірного Карабаху гуманітарного перемир'я з 00:00 18 жовтня. Але перемир'я було відразу ж зірвано. 

23 жовтня Трамп заявив, що бере участь у переговорах Баку і Єревана щодо Нагірного Карабаху. Президент не уточнював, чи спілкувався він з лідерами Вірменії та Азербайджану.