фото REUTERS

Бойовики вбили 24 людини в реабілітаційному центрі для наркоманів в центральному мексиканському місті Ірапуато.

У заяві поліції говориться, що троє поранених знаходяться у важкому стані і що установа офіційно не зареєстрована, передає Reuters.

Читайте такожМексиканці вийшли на вулиці з протестами після смерті закатованого поліцією чоловіка (відео)

Відео дня

Генеральний прокурор Гуанахуато Карлос Замаррипа повідомив, що призначив спеціалізовану групу для розслідування вбивства, яке він назвав "боягузливим злочинним діянням", в той час як губернатор Дієго Синхью закликав до спільних зусиль федеральної і державної влади по боротьбі з насильством.

Цей напад став одним з найстрашніших масових вбивств з того часу, як президент Андрес Мануель Лопес Обрадор вступив на посаду 19 місяців тому, пообіцявши знизити рівень насильства. Але вбивства досягли нового рекорду минулого року і продовжують рости у 2020 році.

Гуанахуато, великий автомобільний центр, став одним з головних осередків кримінального насильства в Мексиці, розореного війною між місцевою бандою Санта-Роса-де-Ліма і могутнім картелем нового покоління Халіско.

Згідно з федеральним даними, з початку року по травень у Гуанахуато зареєстровано 1405 вбивств - більше, ніж в будь-якому іншому штаті.