Сама статуя була віддалено схожа на першу леді США / фото twitter.com/S_I_Fatema

У День Незалежності США, 4 липня, невідомі підпалили дерев'яну зростову статую першої леді Штатів Меланії Трамп, яку звели недалеко від її радного міста в Словенії.

Про це повідомив замовник творіння, передає Independent.

Обвуглену фігуру першої леді США прибрали рівно за рік після її відкриття. Представник поліції повідомив агентству Reuters, що інцидент, який стався недалеко від міста Севніца, розслідується. Офіс Меланії Трамп у Вашингтоні поки що не коментував ситуацію.

Відео дня

Читайте такожОдин із ключових свідків у справі імпічменту Трампа звільняється через "залякування і помсту"

За словами замовника роботи, витвір мистецтва мав стати частиною дискусії про політику в США, особливо про антиімміграційні настрої Дональда Трампа і статус його дружини як іммігрантки. Скульптура, вирізана з стовбура липи місцевим народним художником, не надто схожа на Меланію Трамп. Нетрадиційна робота зображує її в блакитній сукні, схожій на ту, в якій вона була під час інавгурації чоловіка 2017-го року.

Відтоді як Меланія Трамп стала першою леді, її рідне місто випустило низку продуктів, присвячених їй, зокрема вино і шоколад.

Знищення скульптури сталося на тлі того, як Дональд Трамп останніми тижнями обіцяв вжити рішучих заходів проти тих, хто завдає шкоди історичним пам'яткам в США. Це сталося після повалення статуй під час масштабних акцій протесту проти расизму, спричинених смертю Джорджа Флойда.