Навального етапували до колонії / фото REUTERS

Російського опозиціонера Олексія Навального, якому суд нещодавно замінив умовний термін на реальний у справі "Ів Роше", етапували з московського СІЗО "Матроська тиша" в колонію.

Про це заявив журналістам директор Федеральної служби виконання покарань (ФСВП) Олександр Калашников, повідомляє Радіо Свобода.

Читайте такожУв'язнення Навального: у ЄС дипломати погодили запровадження санкцій проти російських високопосадовців

Відео дня

Він додав, що Навального утримуватимуть "в умовах абсолютно нормальних", і що він гарантує відсутність будь-якої загрози життю або здоров'ю опозиціонера.

У яку саме колонію відправили Навального, директор ФСВП не уточнив.

Справа проти Навального: деталі

  • Навальний перебуває під вартою з 17 січня. Його затримали відразу ж після того, як він прилетів до Росії з Німеччини, де проходив лікування після отруєння.
  • 2 лютого суд у Москві задовольнив клопотання про заміну йому умовного терміну на реальне позбавлення волі в колонії загального режиму після того, як Федеральна служба виконання покарань звинуватила Навального в порушенні умов випробувального терміну.
  • З урахуванням перебування під домашнім арештом і в СІЗО Навальному залишилося пробути в колонії близько 2 років 5 місяців.
  • 22 лютого глави МЗС країн-членів ЄС вирішили застосувати новий глобальний режим санкцій за порушення прав людини в зв'язку з кримінальним переслідуванням Навального.