Навального можуть знову отруїти / REUTERS

Російська влада може знову спробувати отруїти опозиціонера Олексія Навального, а його доля залежить від мітингів у Росії.

Про це в ефірі каналу "Україна 24" сказав представник міжнародної організації Bellingcat Христо Грозєв, який займався розслідуванням замаху на Навального.

Читайте такожНа акції на підтримку Навального по всій Росії вийшли понад 110 тисяч осіб - ЗМІ (фоторепортаж)

Відео дня

Відповідаючи на питання, чи можлива нова спроба отруєння Навального, яка стане третьою за рахунком, Грозєв відповів ствердно.

"Дуже можлива. Я думаю, ФСБ і Кремль хочуть подивитися на реакцію частини народу на арешт Навального, і в результаті ухвалять рішення, як з ним далі. І чим більше вони побачать сьогодні людей на вулиці, тим безпечніше буде Навальному, тому що вони все-таки злякаються", - сказав він.

Мітинги в Росії на підтримку Навального

  • Навальний 17 січня повернувся до Москви з Німеччини, де він проходив лікування після отруєння влітку 2020 року.
  • Його літак повинен був приземлитися в аеропорту "Внуково", але був перенаправлений в "Шереметьєво". Відразу ж на прикордонному контролі в аеропорту його затримали співробітники поліції.
  • В управлінні Федеральної служби виконання покарань по Москві заявили, що Навального затримали за ухилення від явки в кримінально-виконавчу інспекцію як умовно засудженого за злочин.
  • 18 січня суд заарештував опозиціонера до 15 лютого.
  • Навальний закликав прихильників не боятися і виходити на вулиці. 
  • Сьогодні в РФ проходять акції на підтримку Навального. Зокрема, його соратники анонсували мітинги в 93 містах. Силовики затримують учасників акцій.