Єгор Мартинович зник напередодні увечері / Facebook

Головний редактор білоруської газети «Наша нива» Єгор Мартинович майже добу не виходить на зв'язок, його місцезнаходження невідоме.

Читайте також"Пріпініть переслідування": країни Скандінавії та Балтії звернулись до Лукашенка через події в Білорусі

Як повідомляє TUT.by, журналіст зник в ніч на 11 серпня, коли їхав забирати дружину після роботи.

Відео дня

Правоохоронні органи офіційно не дали коментарів з приводу того, що відбувається, але дружині Мартиновича вдалося дізнатися, що він затриманий. Близькі та колеги не знають, де перебуває журналіст. Є версія, що його могли побити.

  • Довідка. "Наша нива" (Наша Ніва) - одна з найстаріших суспільно-політичних газет Білорусі, заснована в 1991 році. Видання слідує національно-демократичному напрямку. У 2018 році видання припинило випуск паперової версії і зосередилося на онлайн-форматі.

Протести в Білорусі: що відомо

  • 9 серпня в Білорусі пройшли президентські вибори. У ЦВК оприлюднили попередні результати. Так, за чинного президента Олександра Лукашенка проголосували 80,23% виборців, за Світлану Тихановську - 9,9%, за Анну Канопацьку - 1,68%, за Сергія Черечня - 1,13%, за Андрія Дмитрієва - 1,04%, проти всіх - 6,02%.
  • 9 серпня ввечері тисячі жителів Білорусі вийшли на стихійні акції протесту, відбулися зіткнення з силовиками. У Мінську співробітники правоохоронних органів стріляли в протестувальників гумовими кулями.
  • У понеділок увечері 10 серпня протести поновилися. Силовики в Мінську знову відкрили вогонь по людях. У МВС Білорусі підтвердили загибель одного з демонстрантів.
  • Кандидат в президенти Тихановська заявила про те, що вважає себе переможцем минулих виборів, і закликала свого суперника, чинного президента Олександра Лукашенка, до переговорів.
  • Надалі Тихановська відмовилася від участі в акціях протесту. За словами її прес-секретаря, політик не хотіла б опинитися поруч зі своїм чоловіком, Сергієм Тихановським, в СІЗО. Сьогодні стало відомо, що Тихановська виїхала в Литву.
  • Увечері 11 серпня в Мінську та інших містах Білорусі знову почали збиратися учасники протесту. ОМОН майже відразу почав затримувати активістів.