Протести в Мінську / REUTERS

Капітан білоруської міліції Єгор Ємельянов подав у відставку на тлі протестів у Мінську та жорсткого розгону силовиками протестувальників.

Читайте такожУ Мінськ привезли важку техніку для зачистки барикад (фото)

Про це він повідомив в Instagram.

Відео дня

«17 років служби закінчені… Моя совість чиста, міліція з народом», – підписав колишній правоохоронець світлину з нагородами та посвідченням.

У коментарях користувачі дякували Ємельянову за чесне та важке рішення, називали чоловіка героєм і бажали якнайшвидше знайти хорошу роботу.

Скріншот

Протести в Білорусі: як діяли силовики та протестувальники

  • Протести у Білорусі спалахнули після оприлюднення попередніх даних державних екзит-полів, які засвідчили чергову перемогу Лукашенка на виборах президента.
  • Під час кількаденних вуличних демонстрацій внаслідок застосованого силовиками насильства постраждали сотні мирних протестувальників.
  • Ввечері, 10 серпня, мешканці Мінська і низки інших міст країни почали давати відсіч ОМОНу й військовим, перекриваючи власними автомобілями дороги, зупиняючи затримання однодумців і споруджуючи барикади.
  • В перший день протестів у ході сутичок з силовиками загинув один учасник акції. Сотні громадян госпіталізували. МВС Білорусі, своєю чергою, заявили про тисячі затриманих демонстрантів 9 і 10 серпня.