Тихановська звернулася до Білорусі / Фото: REUTERS

Кандидат у президенти Білорусі Світлана Тихановська звернулася до громадян з нагоди настання 50 дня протестних акцій. Сьогодні в Мінську проходять акції в рамках "народної інавгурації" Тихановської як президента країни.

Заява Тихановської опублікована в її офіційному Telegram-каналі «Пул Первой».

"Історія останніх місяців показує, що ми можемо все. З того моменту, як я вирішила подати документи в ЦВК, здається, пройшло ціле життя. Ціле життя найрізноманітніших подій і складних рішень, але головне — гордості за свій народ, гордість бути однією з вас. Сьогодні 50-й день нашого протесту, і білоруський народ сьогодні знову виходить на вулиці. Ми вийшли зупинити цей режим, і ми робимо це мирно, - вказала вона, висловивши впевненість у перемозі протестувальників.

Відео дня

Найбільший Опозиційний Telegram-канал Nexta закликав білорусів виходити на "народну інавгурацію" Тихановської, на противагу інавгурації Лукашенка.

«Цього тижня весь світ сміявся над щурячою виставою узурпатора. Всі цивілізовані країни поступово визнають Світлану Тихановську і Координаційну раду законними представниками білоруського народу. А народному президенту-народна інавгурація!» ,- йдеться в повідомленні.

Там також дали рекомендації жителям Мінська, які мають намір брати участь в акції.

За інформацією очевидців, місто сьогодні затоплене силовиками. Почалися затримання протестувальників.

Що відбувається в Білорусі: Хроніка протестів