Хлопець помер ще 11 серпня \ news.tut.by

Рідним померлого в Гомелі після затримання під час протестів Олександра Вихора віддали висновок про його смерт - з формулюванням «причина встановлюється».

Читайте такожТисячі білорусів Вийшла у центр Мінська вшануваті пам'ять Загибла на протестах (фото, відео) Завтра Олександра ховатимуть, повідомляє видання tut.by .

Загибель протестуючого в Білорусі: що сталося

  • Молодого чоловіка затримали в Гомелі 9 серпня, коли він їхав до своєї дівчини. З цих пір рідні шукали сина кілька днів, але так і не змогли отримати жодної інформації. Приїжджали в РВВС, чергували до ночі під ІТТ. А 12 серпня, коли біля ізолятора з'ясувати нічого про сина так і не вдалося, приїхали в РВВС писати заяву про зникнення людини. І тільки тоді стало відомо - сина ще з 11 серпня немає в живих.
  • Рідні Олександра написали заяву в прокуратуру, СК і попросили порушити кримінальну справу за фактом смерті хлопця. Вони вважають, що йому не була своєчасно надана медична допомога і щодо нього були вчинені неправомірні дії, які призвели до смерті.
  • У Слідчому комітеті розповіли свою версію події. Увечері 9 серпня Олександр Вихор був затриманий співробітниками міліції за активну участь в несанкціонованому масовому заході . Постановою суду його було притягнуто до адміністративної відповідальності у вигляді арешту терміном на 10 діб. Чоловік був направлений до місця відбування покарання, де у нього різко погіршилося самопочуття. Гомельчанин був доставлений до закладу охорони здоров'я, де помер. «В ході первинного огляду видимих тілесних ушкоджень, які могли стати причиною смерті, виявлено не було», повідомляв СК.
  • 13 серпня, за словами сестри померлого Ольги, слідчий повідомив родині, що Олександр помер від передозування. Рідних така заява шокувала.
  • Ольга сьогодні повідомила виданню, що справу передали іншому слідчому.
  • Сім'я Олександра Вихора найняла адвоката і має намір стежити за слідством.