Журналіст розповів про напружену ситуацію в Мінську / фото TUT.by

У центр Мінська стягнули десятки автобусів з силовиками та водомети. По всій країні спостерігаються проблеми з інтернетом та мобільним зв’язком.

Читайте такожІнтернет в Білорусі відімкнули з-за кордону, щоб викликати невдоволення у населення - Лукашенко

Про це в ефірі «ТСН» розповів з місця подій кореспондент «Радіо Свобода» Валерій Калиновський.

Відео дня

"На вулиці, де минулої ночі лунали постріли шумових гранат та працювали водомети, було побиття, в результаті якого десятки людей було поранено та госпіталізовано. Це перехрестя двох важливих проспектів Мінська. Тут ніби зараз введено такий надзвичайний стан чи воєнний стан. Є машини спецназу, ОМОНу, інших угруповань. Фактично це місце блоковано», - повідомив він.

«На моїх очах під автобус підвезли і вигрузили, що називається, шість осіб у автозак. Там вже перебували люди. Затримання продовжуються. Раптом поїхали усі ці автозаки в інше місце. Біля Палацу спорту зібралася велика група людей. Вони щось скандували, кричали, аплодували. А біля них кинули загони ОМОНу, спецназу. Тобто, можемо сказати, що продовжується протест. Незважаючи на вчорашній розгром, люди знову виходять. Може не так чисельно, як тоді. Міліція поводиться теж брутально. Ситуація дуже напружена», - підсумував Калиновський.

Протести в Білорусі: що відбувається