Лукашенко обіцяє "знайти кожного" протестувальника / фото REUTERS

Олександр Лукашенко виступив з погрозами на адресу протестувальників проти його політики, пообіцявши "знайти кожного".

Про це повідомляє "Белта".

Лукашенко заявив, що жителі білоруської столиці нібито "прозріли, побачивши, хто рветься до влади". Після він виступив з уже звичною критикою на адресу своїх опонентів.

Відео дня

Читайте такожБілоруський опозиціонер заявивши, що Лукашенко пообіцяв піти після цього президентського терміну

"Погано, що шатаються Мінськом, погано, що поводяться нахабно. Але ми поміняли тактику. Ми в спокійному режимі знайдемо кожного. Сучасні засоби дозволяють це робити, що ми, до речі, і робимо. І кожен відповість за свої діяння. Я тут не погрожую. Ми в цьому напрямку працюємо. І це дає певний ефект", - заявив Лукашенко.

Протести в Білорусі: що відбувається в країні

  • 9 серпня в Білорусі відбулися президентські вибори. Згідно офіційними даними ЦВК, за Олександра Лукашенка проголосували 80,1% виборців, за його головного опонента Світлану Тихановську - 10,1%.
  • Після оголошення результатів виборів країну охопили акції протесту. Силовики затримують учасників мітингів і застосовують до них силу, відкривають політично вмотивовані справи проти опозиціонерів.
  • У Євросоюзі не визнали результати виборів і вирішили ввести санкції проти білоруських чиновників, відповідальних за фальсифікацію результатів голосування і застосування насильства проти незгодних.
  • Верховна Рада України прийняла заяву щодо подій у Білорусі. Нардепи назвали вибори нечесними, засудили репресії і підтримали введення Євросоюзом санкцій проти білоруських чиновників.
  • 23 вересня в Мінську відбулася таємна інавгурація Лукашенка.