Ілюстрація  REUTERS

Влада Сербії відмовилася від ідеї запроваджувати комендантську годину через пандемію коронавірусу після того, як у Белграді і ще кількох містах країни протести проти карантинних обмежень переросли в сутички між протестувальниками і поліцією.

Читайте такожУ Сербії тривають антиурядові протести, спровоковані карантином (фото)Як передає Радіо «Свобода», при цьому деякі нові обмеження в країні оголосили.

Прем’єр-міністр Ана Брнабич повідомила, що запроваджується заборона на організовані публічні зібрання у кількості більше ніж 10 людей. Це стосується як заходів на відкритому повітрі, так і тих, що проводяться в приміщенні.

Відео дня

Попри заборону, протестувальники ввечері 9 липня третій вечір поспіль зібралися біля будівлі парламенту в Белграді. Вони виступають проти дій уряду з посилення обмежень.

Уряд мотивує свої дії зростанням кількості випадків коронавірусного захворювання COVID-19. За офіційними даними, в Сербії виявили 17 342 випадки інфікування. Кількість хворих почала різко зростати у кінці червня.

Раніше УНІАН повідомляв, що проросійські ЗМІ розповсюджували фейк про «найманців з України» серед протестувальників у Сербії.