Бунтівники думали, що у жінки в руках ніж / скріншот з відео

Натовп людей напав на жінку в моторизованому інвалідному візку під час протестів в Міннеаполісі, викликаних смертю афро-американця Джорджа Флойда, поки він був під вартою в поліції.

На відео звернула увагу газета New York Post.

Група людей напала на жінку в інвалідному візку, завдаючи ударів і розбризкуючи піну з вогнегасника їй в обличчя. На одному з відео чути, як хтось кричить, що у жінки при собі ніж. На ще одному відео показаний момент, де жінка намагається схопити кошик з продуктами, потім одна з протестуючих обхоплює її за шию.

Відео дня

«Я мирно протестувала. Вони напали на мене спереду і ззаду», - заявила жінка, яку називають Дженніфер. Вона розповіла, що її кілька разів ударили по голові і обікрали. Жінка стверджує, що намагалася перешкодити людям розграбувати магазин Target, коли на неї напав натовп.

Проте деякі користувачі відзначили, що в оригінальному відео видно, що Дженніфер нападала на людей з ножем. Також з'явилося інше відео, на якому Дженніфер встала з інвалідного візка і пішла наче і не було нічого. За деякими даними, вона раніше була пов'язана з поліцією і намагалася заблокувати рух протестувальників.

Як повідомляв УНІАН, хвиля насильницьких протестів спалахнула по всьому півдню Міннеаполіса. Поліція почала стріляти сльозогінним газом і гумовими кулями в людей, які підпалювали будівлі й грабували магазини. Хаос почався після протестів, спричинених смертю афро-американця Джорджа Флойда, поки він був під вартою поліції.