Ілюстрація REUTERS

У Кремлі за підсумками телефонної розмови президента Росії Володимира Путіна і президента Білорусі Олександра Лукашенка заявили, що питання бойовиків приватної військової компанії «Вагнера» буде врегульовано.

Про це УНІАН повідомили в прес-службі Кремля.

Читайте такожЛукашенко прокоментував ідею создания єдиної держави с Россией

Відео дня

«Обговорено актуальні питання подальшого розвитку братерських російсько-білоруських відносин», - сказано в повідомленні.

Відзначається, що проведено обмін думками у зв'язку з нещодавнім затриманням на території Білорусі 33 російських громадян.

«Висловлено впевненість, що ситуацію, що виникла, буде врегульовано в дусі взаєморозуміння, характерного для співпраці двох країн», - відзначили в прес-службі.

Також наголошується, що російська сторона зацікавлена у збереженні в Білорусі стабільної внутрішньополітичної ситуації і проведенні майбутніх президентських виборів у спокійній обстановці.

Як повідомляв УНІАН 29 червня в Білорусі затримали російських бойовиків з ПВК «Вагнера», 32 - під Мінськом і ще одного - на півдні країни. Серед них були і ті, хто воював проти України на Донбасі.

Правоохоронні органи Білорусі повідомили, що їм надійшла інформація про прибуття більш як 200 бойовиків для дестабілізації обстановки в період виборчої кампанії. При собі кожен росіянин мав невелику ручну поклажу, і на всіх - три великих важких валізи, завантаження яких у транспортний засіб здійснювали кілька чоловіків.

Білорусь звернулася до української влади щодо перевірки причетності затриманих до скоєння злочинів в Україні.

30 липня Україна почала консультації з Білоруссю про екстрадицію бойовиків.