Ілюстрація / REUTERS

Чехія оголосила персонами нон-грата двох співробітників російського посольства в Празі і зобов'язала їх покинути країну.

Оголошення про це рішення зробив чеський прем'єр-міністр Андрій Бабиш, пише Reuters.

Бабиш сказав, що рішення було прийнято після того, що він назвав "внутрішньою боротьбою" серед співробітників посольства, яка призвела до помилкових тверджень про те, що Росія становить загрозу для трьох чеських муніципальних політиків.

Відео дня

Читайте такожМіру Праги виділили охорону через погрози з боку Росії

Йдеться про справу "рицин" - один із співробітників посольства Росії заявив про прибуття в Чехію російського дипломата з отрутою рицин, якою збиралися отруїти трьох політиків, пише Czech Radio.

"З інформації, отриманої мною від Служби безпеки та інформації, однозначно випливає, що справа була сфабрикована в результаті протистояння двох співробітників посольства РФ в ЧР. Один із них навмисне направив в Службу безпеки вигадану інформацію про заплановану атаку проти чеських політиків, що призвело до зайвого навантаження на Службу, а також проблем у чесько-російських взаєминах і нанесення шкоди доброму імені Російської Федерації в Чеській Республіці", - повідомив Бабиш.

Нагадаємо, що в грудні 2019 в Німеччині двох співробітників російського посольства вислали і оголосили персонами нон-грата через вбивства громадянина Грузії в Берліні.