Тихановська закликає всіх, хто підтримував її, об'єднатися в координаційну раду / Фото REUTERS

Кандидат в президенти Білорусі Світлана Тіхановська ініціювала створення координаційної ради для забезпечення передачі влади.

Читайте також"Трибунал!": тисячі людей протестують під будинком уряду у Мінську, ОМОН опустив щити (фото, відео)

Про це повідомляє Telegram-канал прес-служби штабів Тіхановської, Віктора Бабаріка та Валерія Цепкало.

Відео дня

"З урахуванням того, що відбувається в країні, і необхідності вжиття невідкладних заходів для відновлення законності в Білорусі, я, Світлана Тіхановська, ініціюю створення координаційної ради для забезпечення трансферу влади", - йдеться в повідомленні.

Також зазначається, що до цієї ради можуть увійти представники громадянського суспільства, шановані і відомі білоруси, професіонали своєї справи.

Тіхановська закликає всіх, хто підтримував її, об'єднатися в координаційну раду.

"Нам дуже потрібна ваша допомога і досвід. Нам потрібні ваші зв'язки, контакти, експертні поради та підтримка. До цієї координаційної ради мають увійти всі, хто зацікавлений в діалозі і мирній передачі влади - трудові колективи, партії, профспілки та інші організації громадянського суспільства" , - наголошується в повідомленні.

Крім того, Тіхановська звертається до міжнародного співтовариства, європейських країн з проханням допомогти в організації діалогу з білоруською владою.

"Влада повинна показати готовність до діалогу з народом. Це означає - відпустити всіх затриманих. Це означає - прибрати з вулиць міст ОМОН і війська. Це означає - порушити кримінальну справу проти тих, хто віддавав злочинні накази бити і стріляти в людей", - підкреслила вона.

Протести в Білорусі: хроніка подій