Поліція Капітолію "всерйоз поставилася" до розвідданих, що надійшли / фото REUTERS

У США поліція Капітолію отримала розвідувальні дані, які вказують на можливу змову з метою «незаконного проникнення в будівлі Капітолію невстановленою групою ополченців» у четвер.

Про це сьогодні повідомило правоохоронне відомство, передає Голос Америки.

Поліція Капітолію також повідомила, що «серйозно поставилася» до одержаних розвідданих і співпрацює з місцевими і федеральними органами, «щоб припинити будь-які загрози Капітолію». Інші додаткові подробиці з цього питання більш не були надані.

Відео дня

Читайте такожЗеленський про штурм Капітолію: "світу буде дуже важко сприймати США як символ демократії"

Згідно з деякими ультраправими теоріями змови, у четвер колишній президент Дональд Трамп, який зазнав поразки на виборах 3 листопада, мав бути приведений до присяги на другий термін. 6 січня натовп прихильників Трампа, серед яких, за словами влади, були праві екстремісти, увірвався в Капітолій, перервавши процедуру офіційного підтвердження перемоги президента Джо Байдена на виборах. У результаті заворушень загинули п'ятеро людей, в тому числі один поліцейський.

У заяві поліції Капітолію зазначається, що вона вже зробила «значні удосконалення системи безпеки» будівлі, де засідають Палата представників і Сенат. Неясно, чи були ці удосконалення зроблені в зв'язку з новою загрозою чи вони включають заходи, вжиті після січневих заворушень.

Штурм Капітолію: що відомо

  • 6 січня у Вашингтоні сотні прихильників Трампа увірвалися в будівлю Капітолію, коли там проходило спеціальне спільне засідання обох палат Конгресу з питання підрахунку і затвердження голосів колегії виборників на виборах президента і віце-президента США.
  • Після декількох годин заворушень поліція звільнила будівлю Капітолію від протестувальників. Спецзасідання відновилося, і конгресмени затвердили перемогу на виборах президента кандидата від Демократичної партії Джо Байдена.
  • Станом на 15 січня у США в зв'язку зі штурмом Капітолію було арештовано більш як 100 осіб.
  • Палата представників Конгресу США 13 січня оголосила імпічмент президенту США Дональду Трампу. Його звинувачують у підбурюванні до заворушень і штурму будівлі Капітолію, які відбулися 6 січня під час обговорення результатів виборів.
  • 13 лютого Сенат США не зміг оголосити імпічмент 45-му президенту Сполучених Штатів Дональду Трампу.
  • Дональд Трамп є єдиним президентом США, якому Палата представників двічі оголошувала імпічмент.