REUTERS

Масштабні заворушення і стихійні антирасистські акції протесту, що почалися в Міннеаполісі після смерті афроамериканця Джорджа Флойда в результаті дій поліцейського, за даними влади штату, почали поступово вщухати.

"Ось вже другу ніч поспіль на наших вулицях панують порядок і безпека", - заявив губернатор Міннесоти Тіма Волза на прес-конференції, повідомляє DW.

Читайте такожУ США поліція застрелила одного з учасників заворушення

Відео дня

Як заявив політик, число бійців Національної гвардії, задіяних у штаті поряд з поліцейськими для наведення порядку, буде скорочено. Однак комендантську годину, що діє в Міннеаполісі та сусідньому з ним місті Сент-Пол, буде продовжено ще на дві ночі, зазначив губернатор.

У Белв'ю, штат Вашингтон, волонтери вийшли на вулиці з мийними засобами, щоб прибрати наслідки мародерства і вандалізму.

Як повідомляв раніше УНІАН, смерть Джорджа Флойда, якого при затриманні 25 травня майже десять хвилин душив коліном поліцейський, викликала хвилю протестів не лише в США, але і в інших країнах світу.

Мирні демонстрації пройшли в Німеччині і Великобританії. Очікується, що поховання афроамериканця пройдуть в Міннеаполісі 4 червня.