Twitter Трампа зламав нідерландський хакер / фото REUTERS

Нідерландський фахівець з кібербезпеки Віктор Геверс заявив, що з п’ятої спроби вгадав пароль до акаунта президента США Дональда Трампа в Twitter. У Білому домі це заперечують.

Експерт розповів нідерландській газеті de Volkskrant, що 16 жовтня зміг увійти до акаунта Трампа, оскільки той використовував простий пароль maga2020! - скорочення від Make America Great Again (Зробимо Америку знову великою), його передвиборчого гасла. Про це пише НВ.

«Я очікував, що мене заблокують після чотирьох невдалих спроб. Або хоча б попросять надати додаткову інформацію», - зізнався Геверс.

За його словами, акаунт Трампа не захищений двоетапною аутентифікацією. Експерт не став нічого публікувати від імені президента США, але зробив скріншоти, що підтверджують, що йому вдалося отримати доступ до його акаунта. 

Геверт розповів, що легкість, з якою він зміг отримати доступ до акаунта, викликала в нього «невелику паніку», тож він написав листа Трампу і запропонував увімкнути двоетапну аутентифікацію, а також звернувся до Агенції з кібербезпеки і безпеки інфраструктури США, ЦРУ, ФБР, Білого дому, штабу президента і адміністрації Twitter. Експерт стверджує, що наступного дня в акаунті Трампа з'явилася двоетапна перевірка, згодом з ним зв'язалася Секретна служба США, а Трамп змінив пароль.

Читайте такожТрамп опублікував "боллівудське" відео з собою в головній ролі

У Білому домі заперечують злом акаунта Трампа

Заступник прес-секретаря Білого дому Джадд Дір в коментарі американському Forbes спростував слова Геверта, заявивши, що вони абсолютно не відповідають дійсності.

У Twitter повідомили, що не знайшли жодних доказів того, що експерт зміг зламати акаунт Трампа.

Акаунт Дональда Трампа в Twitter

У президента США 87 млн підписників у Twitter. У 2016 році Віктор Геверс вже заявляв, що разом з двома іншими хакерами отримав доступ до акаунта Трампа, використавши пароль, який став відомим після злому Linkedin в 2012 році. За даними ЗМІ, тоді його пароль був yourefired («Вас звільнено») - відома фраза Трампа з шоу Кандидат, ведучим якого він був від моменту появи в 2004-му до 2015-го.