У фільмі "Петля" українець-сутенер сидить праворуч від головного героя / кадр з фільму

У Польщі на великі екрани вийшов фільм" Петля", в якому українців зображують як продажних і безпринципних людей - повій, сутенерів і хабарників.

Кінострічка, яку вже називають "скандальною", викликала хвилю обурень як серед поляків, так і серед українців, які працюють і живуть у Польщі, пише Страна.ua.

Я подивилася фільм і просто шокована. Ставлення до українців і так було не найкращим - деякі обзивали "курвою", коли чули, звідки я приїхала, - розповіла Вікторія Смаль зі Львова, яка живе під Краковом.

Читайте також"Коли ви відберете Львів в України?": пранкер з Росії зателефонував президенту Польщі

За сюжетом, головні герої фільму - польський поліцейський Даніель і два українських сутенери-бандити, брати Женя і Алекс, з якими він зв'язався. Завдяки інформації, яку він отримує від них, Даніель швидко просувається по службі і стає співробітником Центрального бюро розслідувань (аналог українського СБУ).

Вони відкривають бордель, куди привозять дівчат з України, спочатку для танців у клубі, потім для проституції. Через кордон їх перевозять у "відключці". Український прикордонник бере за "одне тіло - 1000 доларів".

Ще показали нібито одного з українських міністрів, який спонсорував бордель і брав свій відсоток. І все це показано жорстко і грубо, зі сценами насильства і сексу. Також показана корупція в Україні, що всі питання на кордоні можна "порішати", - розповідає Смаль.

Постер до фільму / Фото Multikino

За словами львів'янки, половина залу сміялася і кивала, мовляв, так, українці - такі.

За словами режисера фільму Патріка Вега, який любить епатувати, він хотів показати серйозну соціальну проблему торгівлі людьми і примусу до проституції. Однак, фільм оцінили по-різному.

Хотіла піти після половини фільму, не знаю, що зупинило. Ніякого сюжету, погана гра, погані діалоги, все обертається навколо поганих сексуальних сцен, шкода витрачених даремно часу і грошей, - описала враження Івонна. 

Жінки зі Східної Європи мають таку репутацію на Заході через ринок торгівлі людьми. Тут Вега працює на відчуттях і копіює те, що добре продається, і людям подобається спостерігати за насильством, сексом, наркотиками, підпіллям, - заявила польський кіноексперт Агата Лоу.

Іншим же кіно припало до смаку. Тим часом у дипломатичних колах очікують нового скандалу між Польщею та Україною. За словами інсайдера, такі фільми, які крутять в кінотеатрах по всій країні, просто так не знімають.

Читайте схожі новини на тему: