Під час затримання Чавен наступив на шию Джорджу Флойду, від чого той помер / Фото CNN

Колишньому поліцейському із США Дереку Чавену, який під час затримання афроамериканця Джорджа Флойда придушив його коліном, посилили обвинувачення.

У середу, 3 червня, чоловіка звинуватили у вбивстві другого ступеня (за законами штату Міннесота йому загрожує до 40 років), передає CNN.

Раніше йому пред'явили звинувачення у вбивстві третього ступеня і ненавмисному вбивстві другого ступеня. Чавен майже дев'ять хвилин притискав американця до асфальту, хоча той говорив, що не може дихати.

Відео дня

Трьох колег Чавена, яких звільнили після смерті затриманого, звинуватили в пособництві і підбурюванні до вбивства. Вони перебували на місці злочину, але не зупинили Чавена. Влада пообіцяла заарештувати їх протягом доби.

Читайте також"Джанна більше не має батька": мати доньки вбитого Джорджа Флойда вперше виступила із заявою (фото)

Журналісти відзначили, що офіційне звинувачення з'явилося лише через вісім днів після вбивства Флойда.

У новому обвинуваченні Чавена у вбивстві другого ступеня говориться, що він позбавив Флойда життя "без наміру вплинути на смерть будь-якої людини, здійснюючи або намагаючись вчинити кримінальний злочин".

Що стосується напарників поліцейського, то двоє з них допомагали утримувати Флойда, ще один спостерігав за цим.

Як повідомляв раніше УНІАН, 3 червня в США продовжилися протести і заворушення, що почалися через смерть Джорджа Флойда. Протестні акції спалахнули й у інших країнах, всього загинуло щонайменше 13 людей.

Джордж Флойд помер від відсутності кровотоку до мозку, що було викликано стисненням шиї і спини. Коп, затримуючи чоловіка, придушив його шию коліном.