Олександр Лукашенко / REUTERS

У російському Міністерстві закордонних справ відреагували на заяву президента Білорусі Олександра Лукашенка щодо затриманих раніше бойовиків ПВК "Вагнера".

Як повідомляє ТАСС, з критикою слів Лукашенко обрушилася офіційний представник МЗС РФ Марія Захарова.

Читайте такожЛукашенко: Росія поміняла братські відносини з Білоруссю на "партнерські"

Відео дня

"Що стосується затриманих в Білорусі російських громадян, вина яких нічим не доведена, і того спектаклю, який навколо цього влаштували, то ми їх в образу не дамо, і в Мінську це прекрасно знають", - заявила вона.

Раніше сьогодні Лукашенко заявив, що на півдні Білорусі знаходиться ще одна група найманців приватної військової компанії з Росії.

Як повідомляв УНІАН, 29 липня співробітники правоохоронних органів Білорусі затримали близько Мінська 32 російських бойовиків з ПВК "Вагнер" і ще одну людину на півдні країни.

За повідомленням ЗМІ, серед них були і ті, хто воював проти України на Донбасі. За даними правоохоронних органів Білорусі, надійшла інформація про прибуття понад 200 бойовиків для дестабілізації ситуації в період виборчої кампанії.

Читайте такожКремль вперше не підтримує Лукашенка на виборах – екс-кандитат Цепкало

При собі кожен росіянин мав невелику ручну поклажу, і на всіх - три великих важкі валізи, завантаження яких в транспортний засіб здійснювали кілька чоловіків. Білоруська влада стверджує, що затримані пов'язані з приватною військовою компанією "Вагнер". Стосовно них вже порушено кримінальну справу про підготовку терактів, вони дають свідчення.

У Кремлі заявили, що Росія не визнає українське громадянство затриманих в Білорусі бійців приватної військової компанії "Вагнер", а самих військових компаній в Росії юридично немає.