Світлана Тихановська / REUTERS

Опозиційний кандидат у президенти Білорусі Світлана Тихановська розповіла, що їй дзвонили невідомі і погрожували в'язницею.

Читайте також"Серйозне приниження для Путіна": білоруський публіцист назвавши затримання "вагнерівців" ударом по спецслужбах РФ

В інтерв'ю «Теперішньому часу» політик розповіла, що дзвінок привів її в паніку.

Відео дня

«Це був дзвінок з українського номеру: "Мене просили передати, що якщо ви зараз не зупинитеся, краще зупиніться, інакше є достовірна інформація, що вас посадять у в'язницю, а дітей заберуть в дитбудинок". Ну це таке, знаєте, було так низько і підло. Я ніколи з цим не стикалася і як мама, звичайно, дуже запанікувала. І вирішила: "Ну куди, це мої діти, і я маю їх захищати", – зазначила Тихановская.

Проте в кінцевому підсумку вона прийняла рішення продовжувати боротьбу.

«Об'єктивних причин мене саджати у в'язницю або забирати дітей в дитбудинок немає. І якщо я прийму певні заходи безпеки, то цього можна буде уникнути. Це був один аргумент на користь того, що мені варто йти далі», – уклала Тихановська .

Нагадаємо, в Білорусі напередодні почалося дострокове голосування на виборах президента, яке пройде з 4 по 8 серпня включно.

Президентські вибори в Білорусі призначені на 9 серпня. Крім Лукашенка на посаду президента претендують співголова громадського руху "Говори правду" Андрій Дмитрієв, колишній депутат нижньої палати білоруського парламенту Ганна Канопацька, Світлана Тихановська, голова партії "Білоруська соціал-демократична Грамада" Сергій Черечень.

Двом претендентам - золишньому голові правління Белгазпромбанка Віктору Бабарико, який знаходиться під вартою, і колишньому главі Парку високих технологій Валерій Цепкалу - було відмовлено в реєстрації.