Затримано чоловіка можливої суперниці Лукашенка / скріншот відео

У білоруському Гродно в п'ятницю було затримано блогера Сергія Тихановського, який збирав підписи для висунення своєї дружини кандидатом у президенти.

Про це повідомляє Sputnik Белорусь.

Тихановський є керівником ініціативної групи своєї дружини Світлани. Він приїхав до міста підтримати її як претендента в кандидати у президенти.

Читайте також"Непростий час": Лукашенко дав оригінальну пораду безробітним білорусам

"Під час пікету Тихановського було затримано співробітниками ОМОН, і мікроавтобус, в якому його збиралися повезти в РВВС, оточили присутні на пікеті жителі міста, намагаючись перешкодити машині виїхати. Коли мікроавтобус все ж таки поїхав, штаб Тихановської закликав присутніх піти в УВС Гродненського виконкому, щоб дізнатися причини затримання. Біля будівлі УВС до людей вийшов перший заступник начальника УВС - начальник кримінальної міліції Олександр Шастайло і пояснив, що під час пікету стався конфлікт, в якому постраждав співробітник міліції", - пише видання.

Як пізніше повідомили присутнім в УВС, на пікеті було затримано 10 осіб. Їх розвезли по різних відділках міліції. Представники штабу Тихановської закликали всіх присутніх у будівлі розійтися, щоб не порушувати законодавство - після 10 вечора проводити пікети заборонено.

Читайте такожЛукашенко про парад під час пандемії: не поспішайте засуджувати нас - спадкоємців Перемоги

Сергій Тихановський досить популярний в блогосфері, він розповідає про життя простих людей у глибинці. Сам він раніше хотів висуватися кандидатом у президенти, проте не зміг зареєструвати свою ініціативну групу, бо на той момент відбував адміністративний арешт і не зміг особисто підписати документи для передачі до ЦВК. Ініціативну групу зареєструвала його дружина Світлана, яка висувається в президенти.

Як повідомляв УНІАН, раніше чинний глава Білорусі Олександр Лукашенко подав документи для реєстрації кандидатом у президенти. Можлива перемога на виборах в серпні може принести йому шостий президентський термін поспіль.