Бейрут після вибуху / REUTERS

У столицю Лівану Бейрут, яка постраждала від потужних вибухів у морському порту, налагоджені поставки гуманітарної допомоги. Місцеві жителі розбирають завали, не чекаючи допомоги від влади.

Читайте такожТуреччина запропонувала відбудувати знищений вибухом порт Бейрута

Про це в ефірі телеканалу "Україна 24" розповіла мешканка Бейрута, українка Марина Томах.

Відео дня

На запитання, чи відновлюється зв'язок, інтернет, забезпечення продуктами харчування, мешканка Бейрута відповіла:

"На даний момент все це забезпечено. Дуже багато допомоги з інших держав. Сьогодні прийшла допомога з Іраку - 8 тисяч літрів дизеля для електростанцій у Лівані. Щодо продуктів харчування ліванці дуже добре об'єдналися. Є ресторани, які зараз збирають благодійну допомогу, щоб забезпечити людей їжею. В центрі міста - в 1-1,5 км від центру вибуху встановили намети. Там є вода, хліб, перша необхідна допомога".

За її словами, ліванці зараз дуже дружні, вони прибирають вулиці, тому що місцева влада сама не справляється.

Як повідомляв УНІАН, увечері 4 серпня в порту Бейрута стався потужний вибух, внаслідок якого загинуло понад сотні людей, кількість зареєстрованих постраждалих сягає 5 тисяч. Десятки людей зникли безвісти.

Прем'єр-міністр Лівану Хасан Діабі заявив, що причиною вибуху стало неналежне зберігання селітри, яка могла лежати на складі близько 6 років.

Сила вибуху була еквівалентна землетрусу магнітудою 3,5. Його відчули, зокрема, на Кіпрі (понад 200 км від Бейрута).

8 серпня в Бейруті відбулися протести, які супроводжувалися серйозними зіткненнями з поліцією. Люди вимагали покарати винних у вибуху.