Ілюстрація REUTERS

Влада Туреччини готова допомогти з відновленням порту в Бейруті, зруйнованого потужним вибухом 4 серпня, а доки його не відбудують, Ліван може користуватися портом Мерсін.

Читайте такожУ Лівані Затримали 16 осіб делу относительно Вибух

Про це повідомляє Anadolu з посиланням на заяву віце-президента Туреччини Фуатьє Октая.

Відео дня

"Туреччина готова відбудувати серйозно пошкоджений порт в Бейруті й прилеглі будівлі", - повідомив він.

Мерсін належить Туреччині, він розташований в Середземному морі. Віце-президент запропонував скористатися складами порту для зберігання вантажів, які невеликими партіями потім можна буде доставляти до Лівану.

Октай додав, що турецькі лікарні та медичні літаки також допомагають в ситуації, що склалася. Політик зазначив, що Туреччина знаходиться поруч і не залишить Ліван напризволяще.

Як повідомляв УНІАН, увечері 4 серпня в порту Бейрута стався потужний вибух, в результаті якого загинули більше сотні осіб, кількість зареєстрованих постраждалих сягає 5 тисяч. Десятки осіб зникли безвісти.

Прем'єр-міністр Лівану Хасан Діабі заявив, що причиною вибуху стало неналежне зберігання селітри, яка могла лежати на складі близько 6 років.

Сила вибуху була еквівалентною землетрусу магнітудою 3,5. Його відчули, зокрема, на Кіпрі (понад 200 кілометрів від Бейрута).