Ілюстрація REUTERS

У столиці Лівану Бейруті близько п'яти тисяч осіб вийшли на антиурядові протести.

Читайте такожВибух в Бейруті: Україна вирішила відправити Лівану гуманітарну допомогу

Як повідомляє Deutsche Welle, у суботу, 8 серпня, демонстранти зібралися поблизу будівлі парламенту й спробували прорватися до будівлі через загорожу та поліцейський кордон. Поліція застосувала у відповідь сльозогінний газ проти учасників протестів, передає інформагенція Reuters.

Протестувальники висловлювали своє обурення тим, як уряд діяв після потужного вибуху в порту Бейрута, внаслідок чого було зруйновано сам порт, а також значну частину міста.

Сьогоднішній протест став продовженням подібних масових акцій, проведених напередодні. Тоді так само дійшло до сутичок з поліцією.

Тим часом представники ліванської влади повідомили про зростання кількості жертв вибуху в ліванській столиці. За офіційними даними, внаслідок вибуху загинули вже 158 осіб. Кількість тих, хто дістав тілесних ушкоджень, зросла до 6 тисяч осіб, повідомило ліванське міністерство охорони здоров'я.

Як повідомляв УНІАН, 4 серпня у порту Бейрута стався потужний вибух. За даними уряду, в порту вибухнуло 2750 тонн селітри (нітрату амонію), яка зберігалася на складі близько 6 років без дотримання необхідних заходів безпеки. Сила вибуху була еквівалентна силі землетрусу магнітудою 3,5. Влада Лівану оголосила столицю зоною лиха.

За інформацією посла України в Лівані Ігоря Осташа, внаслідок вибуху постраждали та українці - у деяких порізи та забої.

Після вибуху у Бейруті президент Володимир Зеленський доручив перевірити стан поводження в Україні з вибухонебезпечними матеріалами. Український уряд, своєю чергою, затвердив проект указу президента про надання гуманітарної допомоги Лівану для подолання наслідків вибуху.

Ілюстрація REUTERS
Ілюстрація REUTERS
Ілюстрація REUTERS
Ілюстрація REUTERS
Ілюстрація REUTERS
Ілюстрація REUTERS