Ілюстрація REUTERS

Президент США Дональд Трамп офіційно повідомив Конгрес про вихід Штатів з Всесвітньої організації охорони здоров’я.

Читайте такожТрамп незадоволений ставленням ВООЗ до Сполучених Штатів

Про рішення Білого дому повідомив сенатор-демократ Роберт Менендез на сторінці в Twitter.

Відео дня

"Конгрес отримав повідомлення про те, що глава США офіційно вивів країну зі складу ВООЗ у розпал пандемії. Було б несправедливо назвали відповідь Трампа на коронавірус просто хаотичною та непослідовною. Це не захистить життя, або інтереси американців - це залишиться американців хворими, а Америку - самотньою", - написав він.

Як повідомляє CNN із посиланням на джерело, знайоме зі змістом повідомлення, остаточний вихід США із ВООЗ відбудеться протягом року, тобто до липня 2021 року.

Окрім цього, США також офіційно повідомили Організацію Об'єднаних Націй (ООН) про свій вихід з Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ).

Відповідну заяву передано генеральному секретарю ООН Антоніу Гутеррішу, повідомив у вівторок, 7 липня, високопоставлений представник адміністрації США агентству новин dpa, передає DW.

За його словами, вихід набуде чинності за рік - 6 липня 2021 року.

Як повідомляв УНІАН, раніше президент США Дональд Трамп заявив, що планує зупинити фінансування Всесвітньої організації охорони здоров’я через її помилки у реагуванні на пандемію коронавірусу.