Втручання Угорщини у вибори - історія з видвореним Грежі отримала продовження / Петер Сійярто / REUTERS

Українського посла в Угорщині Любов Непоп викликали до міністерства закордонних справ після того, як уповноваженого уряду з питань співпраці між Саболч-Сатмар-Березькою областю Угорщини та Закарпатською областю Іштвана Грежі «розвернули» на кордоні.

Про це повідомляє Hungary Today.

Читайте такожБайден розповів про свої плани на перші 100 днів президентства

Відео дня

24 листопада Грежі не пустили на територію України, оскільки його підозрюють у втручанні місцевих виборів на Закарпатті.

«Це прозвучало, як грім серед ясного неба», – прокоментував глава МЗС Угорщини Петер Сійярто. За його словами, політику на три роки заборонили в’їзд до України.

Сійярто додав, що під час розмови з Кулебою два тижні тому вони домовилися залишити позаду напругу, що виникла у ході виборчої кампанії в Україні, і «зосередитися на позитивних питаннях».

Глава МЗС стверджує, що заборона на в’їзд Грежі протирічить дружнім взаєминам.

Втручання Угорщини у місцеві вибори в Україні: що відомо

  • За даними спостерігачів Громадянської мережі ОПОРА, угорські чиновники під час відвідування Закарпаття в період кампанії з місцевих виборів проводили агітацію за партію «КМКС «Партія угорців України».
  • 26 жовтня у МЗС вручили ноту протесту послу Угорщини Іштвану Ійдярто у зв'язку з агітацією угорських офіційних осіб у день місцевих виборів на Закарпатті.
  • 27 жовтня стало відомо, що Київ заборонив в'їзд в Україну двом угорським посадовцям.