Проголосований припис передбачає заборону на носіння в громадських місцях будь-якого одягу, що повністю закриває обличчя / Ілюстрація REUTERS

Жителі Швейцарії сьогодні на референдумі проголосували за заборону на повне закриття особи в громадських місцях.

Такий прогноз оприлюднили соціологи після закриття дільниць для голосування, повідомляє Deutsche Welle.

Читайте такожУ Швейцарії стартував референдум про заборону носіння одягу, що приховує обличчя

Відео дня

За словами співголови інституту опитування gfs.bern Лукаса Голдера, за заборону проголосували 51 відсоток учасників референдуму.

Попри те, що похибка становить плюс-мінус два відсотки, "зміна тенденції можлива лише теоретично", зауважив Голдер.

Проголосований припис передбачає заборону на носіння в громадських місцях будь-якого одягу, повністю закриває обличчя: нікаба, паранджі або Балаклави. Тобто він стосуватиметься не тільки мусульманок, а й демонстрантів або футбольних фанатів, які часто закривають обличчя балаклавами.

За офіційними даними, частка мусульман у Швейцарії у 2018 році склала 5,3 відсотка. Всього ж нікаб у Швейцарії носять приблизно 30 жінок.

Референдум

7 березня 2021 року у Швейцарії проходив референдум про внесення поправок до Конституції, які дозволяють ввести заборону на носіння одягу, що приховує обличчя.

Деякі політики вважають, що заборона на носіння нікаба є логічним кроком, продовженням боротьби з радикальним політичним ісламом.

Разом з тим уряд Швейцарії та більшість депутатів парламенту ставляться до цього інакше. Вони рекомендували голосувати проти заборони, оскільки вважають, що це не захистить від екстремізму і тероризму.

Заборона на одяг, що приховує обличчя