УНІАН виступив головним інформаційним партнером KyivPhotoWeek 2017

В Києві успішно завершився І Міжнародний фотофорум KyivPhotoWeek 2017, на якому УНІАН  виступив головним інформаційним партнером.

Після завершення форуму, можна підвести деякі підсумки. Спочатку – цікава статистика:

- середня відстань, яку проходив кожний з організаторів в дні монтажу склала 22 км;

- для підвіски фотографій використано більше двох кілометрів галерейної волосіні;

- на модифікацію освітлення було витрачено 250 метрів алюмінієвої стрічки..

- кількість відвідувачів - більше 5000;

- перший продаж відбувся через дві години після початку роботи Форуму, останній за десять хвилин до закриття;

- розмір найбільшої представленої фотографії перевищив три метри;

площа експозиції - 2500 м2;

- кількість учасників - 68;

- кількість фотографій у експозиції - 506;

Свої різножанрові фотороботи на форуми представили фотографи зі світовими іменами. 

Серед найвідоміших фотографів, які особисто взяли  участь у першому київському фото-тижні KYIVPHOTOWEEK 2017 та представили свої роботи, стали:

- Гісберт Ханекроот (Gijsbert Hanekroot) - один з найвідоміших музичних фотографів. Йому позували Мік Джаггер і Род Стюарт, Джон Леннон,  Девід Боуї, інші. До Києва Ханекроот привіз більше 30-ти унікальних тиражних знімків, які перенесли відвідувачів Форуму в ту саму легендарну атмосферу 70-х;

- Руслан Лобанов (Ruslan Lobanov) - один з найбільш впливових фотографів Східної Європи. Cпеціалізується на жанрах портретної/оголеної зйомки, переважно працюючи з аналоговими технологіями.

- Сергій Тумасов (Sergey Tumasov) – відомий український пейзажний фотограф, мандрівник-екстремал. За плечами Тумасова більше десятка експедицій, в тому чисті кілька нічних підйомів на вершини Анд і Гімалаїв. Його роботи відмічені нагородами світових конкурсів Epson Pano Awards та International Loupe Awards.

- Юрий Санин (Yuriy Sanin) - справжній мастодонт аналогової фотографії. Знімає тільки на плівку, використовуючи камери великого формату. Самостійно оброблює фотоматеріали, тільки авторський оптичний друк.

- Саша Зиневич (Sasha Zinevich) - майстер психологічного та художнього портрету, успішно поєднує роботу фотографа і актора в Київському театрі на Липках. Професія актора допомагає йому вiдчувати людину і точно відтворювати її глибокий емоційний стан у фотографії;

Роботи фотографів агентства на форумі біли представлені виставкою репортажних фотографій, яка отримала найвищу оцінку глядачів та схвальні відгуки професіоналів.

УНІАН представив роботи фотографів, які в різні роки співпрацювали з одною з перших українських фотослужб за весь час її існування, з метою показати глядачу різні політичні події з історії Незалежної України і відомих політиків в тих змінах, що відбулись за ці роки.

«Відбираючи фотографії для форуму, ми ставили за мету показати глядачеві, що репортажі фотослужби УНІАН - це історія Незалежної України у щоденній роботі наших фотографів. І тому, що фотограф інформаційної агенції є не просто свідком подій, а він переживає все разом із іншими українцями, маючи свою, суб’єктивну думку, почуття і вкладаючи душу у свою роботу, репортажні фотографії  часом виходять доволі іронічними. Для виставки ми відібрали фотографії, які яскраво ілюструють події з історії сучасної української політики, відомих кожному українцю VIP-персон, зміни їх політичні статусів, поглядів, зовнішності з точки зору фотографів УНІАН» - розповіла керівник фотослужби УНІАН Інна Соколовська. 

На даний час архів фотосайту УНІАН - одного з найавторитетніших фотосервісів серед українських інформаційних агентств , наближається до вражаючої цифри у один мільйон фотографій!

14:25, 11.01.2018
10
завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся