Виробництво горілки в Україні в 2016 році знизилося на 11%, коньяку – на 6% - Держстат

11:17, 24 січня 2017

Київ. 24 січня. УНІАН. Виробництво горілки із вмістом спирту менш ніж 45,4% в Україні в 2016 році знизилося порівняно з 2015 роком на 10,9% - до 16,6 млн декалітрів, а виробництво коньяку та бренді - на 6,2%, до 2,8 млн декалітрів, повідомила Державна служба статистики.

Виробництво горілки в грудні 2016 року становило 1,9 млн дал, що на 8,1% більше, ніж місяцем раніше, і на 5,3% менше, ніж у грудні 2015 року. Виробництво коньяку та бренді в грудні становило 446 тис. дал, що на 24,9% більше, ніж місяцем раніше, і на 1,4%, ніж у грудні 2015 року.

Також повідомляється, що обсяг виробництва лікерів та інших спиртних напоїв в Україні в 2016 році скоротився на 39,7% порівняно з 2015 роком і становив 5,2 млн дал.

У грудні виробництво лікерів та інших спиртних напоїв становило 517 млн дал, що на 3% більше, ніж у попередньому місяці, і на 47,1% менше, ніж у грудні 2015 року.

Дані наводяться без урахування окупованої території Криму та частини зони проведення антитерористичної операції.

Як повідомляв УНІАН, виробництво горілки в Україні в 2015 році скоротилося на 13% порівняно з 2014 роком - до 18,6 млн декалітрів, виробництво коньяку та бренді зросло на 12,9% і становило 2,95 млн декалітрів.