Виробництво свинини в Україні в 2016 році зросло на 4%, яловичини - на 22,5% - Держстат

11:04, 24 січня 2017

Київ. 24 січня. УНІАН. Обсяг виробництва свіжої або охолодженої свинини в Україні в 2016 році становило 256 тис. тонн, що на 3,9% більше, ніж у 2015 році, повідомила Державна служба статистики.

Виробництво даного виду продукції в грудні зросло порівняно з попереднім місяцем на 9,1%, а порівняно з груднем 2015 року знизилася на 4,6% і становило 23,3 тис. тонн.

Обсяг виробництва свіжої або охолодженої яловичини в 2016 році зріс порівняно з 2015 роком на 22,5% - до 59,4 тис. тонн. Даний показник в грудні стаовив 6,1 тис. тонн. Це на 9,7% більше порівняно з обсягом виробництва в листопаді і на 34,6% - порівняно з обсягом виробництва в грудні 2015 року.

Виробництво свіжого або охолодженого м'яса птиці в 2016 році зросло на 5,1% порівняно з 2016 роком, і становить 746 тис. тонн. При цьому грудневий показник виробництва свіжого м'яса птиці дорівнює 78,9 тис. тонн, що на 0,9% більше, ніж у листопаді минулого року, і на 26,5% більше за обсяг виробництва в грудні 2015 року.

Також у 2016 році було вироблено 12,1 тис. тонн замороженої свинини, що на 23,3% менше, ніж у 2015 році. У грудні обсяг виробництва цієї продукції становив 1 тис. тонн, що на 22% менше за показник за листопад 2016 року і на 0,6% більше, ніж у грудні 2015 року.

Виробництво замороженої яловичини торік знизилося на 31,3% порівняно з 2015 роком – до 14,1 тис. тонн. Обсяг виробництва в грудні становив 2,2 тис. тонн, що на 24,8% більше, ніж у листопаді 2016 року, і на 11,1% менше, ніж у грудні 2015 року.

Виробництво замороженого м'яса птиці в 2016 році становило 245 тис. тонн, що на 40,2% більше, ніж у 2015 році. У грудні цей показник становив 25,8 тис. тонн, що на 15,9% більше, ніж у листопаді 2016 року, і на 65,8%, ніж у грудні 2015 року.

Виробництво ковбасних виробів за звітний період скоротилася порівняно з 2015 роком на 0,9% - до 233 тис. тонн. У грудні цей показник становив 20,5 тис. тонн, що на 1,4% більше за обсяг виробництва в листопаді 2016 року і на 1,7% менше ніж показник за грудень 2015 року.

У Держстаті зазначають, що зазначені дані наводяться без урахування тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим і Севастополя, а також частини зони проведення антитерористичної операції.

Як повідомляв УНІАН, в Україні в 2015 році виробництво замороженої свинини зросло на 10,1% порівняно з 2014 роком – до 15,8 тис. тонн, у той час як виробництво замороженої яловичини скоротилося на 11,3% – до 14,9 тис. тонн. Виробництво замороженого м'яса птиці за 2015 рік становило 175 тис. тонн, що на 15,7% більше, ніж за 2014 рік.