Виробництво шоколаду в Україні у 2016 році скоротилося на 7%, печива - на 1% - Держстат

18:22, 23 січня 2017

Київ. 23 січня. УНІАН. Українські підприємства в 2016 році виробили 170 тис. тонн шоколаду і готових харчових продуктів, що містять какао, що на 6,7% менше, ніж роком раніше, повідомила Державна служба статистики.

При цьому у грудні було вироблено 17,8 тис. тонн шоколаду, що на 8,9% менше, ніж у листопаді 2016 року, і на 10,7% менше порівняно з груднем 2015 року.

Виробництво солодкого печива і вафель, за даними Держстату, у 2016 році знизилося порівняно з 2015 роком на 0,8% і становило 244 тис. тонн. У грудні українські підприємства виробили 21,1 тис. тонн печива, що на 11,3% менше показника за листопад 2016 року і на 15,5% більше, ніж було вироблено у грудні 2015 року.

Виробництво цукрових кондитерських виробів, що не містять какао, за звітний період скоротилося на 3,2% - до 182 тис. тонн. У грудні було вироблено 13,9 тис. тонн цієї продукції, що на 13,2% менше показника за листопад 2016 року і на 8,4% менше, ніж було виготовлено у грудні 2015 року.

У повідомленні наголошується, що дані наводяться без урахування тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим та Севастополя, а також зони проведення антитерористичної операції.

Як повідомляв УНІАН, виробництво шоколаду в Україні у 2015 році порівняно з 2014 роком скоротилося на 21% - до 182 тис. тонн, цукрових кондитерських виробів - зросло на 1%, до 188 тис. тонн, а печива і вафель - знизилося на 18%, до 246 тис. тонн.

За даними Ради з питань експорту продовольства (UFEB), Україна у 2016 році скоротила експорт кондитерських виробів з вмістом какао на 14% порівняно з 2015 роком - до 58,5 тис. тонн, і на 2% збільшила експорт кондитерських виробів з цукру - до 77,5 тис. тонн за рахунок зміни споживчих настроїв у країнах-імпортерах.